3,800Ft -tól / palack

Fő utca 42., Pécsdevecser, Siklósi járás, Baranya megye, 7766, Magyarország
3,300Ft -tól / palack
Susann Hanauer és Ralf Waßmann a természet adta természetes minőségbe vetett hitüknek köszönhetően találtak egymásra, majd később új otthonra a legdélebbi magyar borvidéken. A Harz hegység nyugati részén felnőtt Ralf kezdetben szőlő híján meggyből és csipkebogyóból készített gyümölcslevet, majd a Rajna-menti Geisenheim városában bortermelést és italtechnológiát tanult. A friss diplomás jogász Susannal egy alpesi kiránduláson ismerkedtek meg, ahol két különböző irányultságú embert a természet szeretete hamar összehozta. Látogatásaik során beleszerettek a Villányi borvidékbe, majd 1998-ban egy kis sváb parasztház és egy siklósi kétezer m2-es parcella megvásárlásával elkötelezték magunkat a letelepedés és a borászkodás mellett. Négy évvel később létrejött a Wassmann Bormanufaktúra, mely a legmagasabb minőségű borkészítést és annak természettel összhangban való gyakorlását tűzte ki célként.
2006-ban elkészítik az első villányi biobort majd a következetes természethű gazdálkodásnak köszönhetően 2011-ben – Dél-Magyaroszágon elsőként – hivatalosan is átálltak a Demeter irányelveknek megfelelő biodinamikus gazdálkodásra valamennyi parcellájukon. „Meggyőződésük, hogy számos jó ok szól az ökológiai szempontok szerinti borkészítés mellett, ellenérv viszont nem létezik.”
További információk:
https://www.weingut-wassmann.com/magyar/
Facebook
Instagram
Mit jelent számunkra a természetes bor? Semmi mást csak az életünket. (Susann Hanauer és Ralf Waßmann)
Fotók: Ocsovai László / Gastro Turismo
Owning a home is a keystone of wealth… both financial affluence and emotional security.
Suze Orman