3,000Ft -tól / termék

Fő utca 25. , Köveskál, Tapolcai járás, Veszprém megye, 8274, Magyarország
3,480Ft -tól / főétel
Trombitás Tamás Munkácsy-díjas képzőművész, aki évtizedekkel ezelőtt beleszeretett a Káli-medence varázslatos hangulatába. Feladta korábbi életformáját, és a nagyvilág forgatagát egy Szentbékkállán található műhely nyugalmára cserélte. Borász lett, aki elkötelezett híve a minőségi alapanyagokra épülő gasztronómiának, a helyi értékek felkarolásának. Feleségével 2013-ban nyitották meg a Mi a Kő éttermet, ami “egy borbolt, egy borbár és egy étterem és mind ez egyszerre!”
Éttermük hitvallása, minőségi alapanyagból a legjobb ételeket megalkotni, így visszahozva az igényes és minőségi vendéglátást. Ennek megvalósításában egy profi szakács gárda van a segítségükre, akik elsősorban a környékbeli kistermelők zöldségeit, illetve a saját hat hektáros gyümölcsösük terméseit használják fel az ételek elkészítéséhez. A borkínálat nagy részét a saját borászatuk (Trombitás Borház) adja. Az étterem állandó étlapja szezonális, a heti ajánlat, pedig mindig az aktuális hagyomány, ünnep, szüret, vagy éppen a vadász szezon szerint változik. Ételeik a tradicionális és a modern konyha elemeit ötvözik úgy, hogy „a felszolgált ételek soha ne veszítsék el táplálék jellegüket”.
További információk:
https://mia-ko.hu/
Facebook
Instagram
Tovább olvasom:
Gastro Turismo cikk
Nincs itt semmi gasztroforradalom, csak igényes és minőségi vendéglátás. (Trombitás Tamás)
Fotók: Ocsovai László / Gastro Turismo
Owning a home is a keystone of wealth… both financial affluence and emotional security.
Suze Orman