2,990Ft -tól / főétel

Hunyadi János utca 61., Erdőbénye, Tokaji járás, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3932, Magyarország
5,350Ft -tól / palack
Homonna Attila (szerinte) egyszerű birtokot visz Erdőbényén 1999 óta.
Kizárólag kézzel művelt kis parcellákból, extrém alacsony hozam mellett készít borokat százéves furmint és hárs tőkékről. Egyéniség, akinek sallangmentes karaktere a borait is egyéniséggé teszi. A technológia nélküli technológiában hisz. A terroir és saját képességeit adottnak tekinti, ezért a bényei birtokon minden kézzel készül. Alig tíz hektáron gazdálkodik, de annak minden négyzetméterét ismeri és becsüli. Maga szántja a szőlőt, ha kell kézzel pusztítva a gyomot, hogy az utolsó csepp víz is a gyökerekhez jusson. Évente mindössze 10000 palack bort készít, de azt mind flanc nélkül, bioműveléssel, spontán. A Határi (Erdőbénye), Meszesmajor-Csáky és Rány (Olaszliszka) dűlőkben éli unalmasnak nem mondható életét, melynek eredményét kézről-kézre adják Michelin-csillagos helyek sommelier-i. Ösztönösen a Maria Thun által összeállított vetési naptár szerinti gyümölcsnapon szüretel, akarva-akaratlan elfogadva annak létjogosultságát. Elkaptak valamit anno, azt csiszolják tovább azóta is. Durváról finomra, következetesen.
További információk:
https://www.homonna.com/
Facebook
Instagram
A technológia nélküli technológiában hiszek. (Homonna Attila)
Fotók: Ocsovai László / Gastro Turismo
Owning a home is a keystone of wealth… both financial affluence and emotional security.
Suze Orman