Tavaszváró mini SVÉT SzigetmonostoronWarning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/locsovai/public_html/wp-content/themes/rosa-child/single.php on line 65

A szigetmonostori Rosinante Fogadó a stílusos vidéki vendéglátás bölcsője, a Szikora család több évtizedes munkájának eredménye. Szikora Imre és Ágnes kitartásának köszönhetően újjászületett XIX. századi vadászház a Szentendrei-sziget déli csücskében, amely otthont ad egy többgenerációs családi vállalkozásnak. Itt nem ételeket és szobákat akartnak eladni, hanem élményeket kínálnak. Élményeket a környezet, a vendéglátás, a változatos programok, a személyes kapcsolatok, beszélgetések által. A 2008-tól tetőző válság közepette főzőiskolát indítottak, amely köré Szikora Eszter és Paór Anikó értékesítési vezető – a “ház arca” – építették fel a Rosinante új koncepcióját, amelyből kialakult a máig legsikeresebb hazai gasztro kezdeményezés: a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT).

Felismerték, hogy vendégeiknek, a hozzájuk érkező családoknak szükségük van az együtt töltött időre, mely során olyan élményekkel gazdagodnak, melyeket aztán hazavihetnek magukkal. Meghívták magukhoz a helyi kistermelőket, lehetőséget biztosítva számukra a bemutatkozásra, miközben a termelők is beengedték látogatóikat a kertjeikbe, műhelyeikbe. Elindultak a gasztropiacok, melyek látogatottsága rövid idő alatt ötszáz fölé emelkedett, megmutatva a igényt a minőségi termékekre, a személyes kapcsolatra fogyasztó és termelő között. A budai Gourmet gondolatára szerveztek vidéki éttermeket tömörítő, ingyenes, standos, ínyenc, baráti rendezvényt 2012. február 26-án, mely óriási sikernek bizonyult. Megszületett a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT). Még ebben az évben következett a második gasztroünnep Perbálon, a Walter Vendéglőben, és azóta is minden évben megrendezik a jelenleg 16 éttermet tömörítő szövetség éves közönségtalálkozóját.

Szinte napra pontosan az első találkozó hatodik évfordulóján az Éttermiség ismét randevúra hívja a hazai gasztronómia képviselőit és az általuk érdeklődő közönséget. A palkonyai Hú!SVÉT közönségtalálkozót (április 14-15) megelőzően február 17-én hat SVÉTterem mutatkozik be Szigetmonostoron, felidézve az egykori családias összejövetelek hangulatát.

Résztvevő éttermek: Kistücsök Étterem, Viator Étterem és Borbár, Macok Bisztró és Borbár, Rosinante Étterem és Hotel, Erhardt Étterem, Nomád Hotel és Glamping.

További információk: Mini SVÉT a Rosinantében
Helyszín: Rosinante Fogadó

Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-három fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:

Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László
Füstölt ponttyal töltött káposzta
Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal

Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor
Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól

Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János
Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
Meglepetés

Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor
Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
Mézes krémes

Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán
Sáfrányos halászlé Pannóniából
Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral

Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán
Ököruszály leves
Nomád fánk baracklekvárral

A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött. A fogásokat 900 és 2000 Ft közötti áron kínálják majd az éttermek.

Regisztráció: Link

Ocsovai László

+ Nincsenek hozzászólások

Add hozzá a Tiéd