Stílusos, vidéki, reggeliWarning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/locsovai/public_html/wp-content/themes/rosa-child/single.php on line 65

Az Stílusos Vidéki Szállodák (SVSZ) első közönségtalálkozója május 13-án, vasárnap a Duna–Tisza közi homokhátság peremén található, ligetes rétekkel, és erdővel körülvett birtokon, a Platános Kúriában kerül megrendezésre. A találkozó célja bemutatni, hogy milyen csodásan indul a nap számunkra a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeiként, és ennek az élménynek meghatározó elemét, a felgyorsult világunkban méltatlanul mellőzött reggelit visszahelyezni az azt megillető helyre. Ezzel a rendezvénnyel újra életre keltik a közös családi napindítást, hangsúlyozva azt az együtt töltött minőségi idő fontosságát, amit mind annyira hiányolunk a hétköznapokból.

Egész napos reggeli különösebb protokoll nélkül, távol a város zajától, stílusosan.

A kép forrása: Kosbor Panzió

Stílusos Vidéki Szállodák

A SVSZ a hazai vendéglátás azonos felfogású, de eltérő stílusú vidéki szállodáinak baráti szövetsége. Tagjai mind különböző stílusúak, de abban megegyeznek, hogy szálloda- és vendéglátóipar személytelen fősodrától távol olyan közös értékrendet képviselnek, amely a minőséget, emberközpontúságot helyezi előtérbe. Számukra sokkal több vagy, mint egy vendég. Náluk nem csak szállást és ételt kapsz, hanem része leszel egy vidéki történetnek, ami a lelkedhez szól. Itt nincs wellness, de vannak valódi emberek és értékek, beszélgetések és élmények.

A kép forrása: Kosbor Panzió

VillásReggeli Fesztivál 2018

A valódi vendéglátást képviselő tagoknak már ma is széles rajongótábora van, ám ez az első alkalom, hogy kilépnek falaik közül és egyik tagtársuk kertjében randevút adnak a vidéki gasztronómia iránt érdeklődőknek, mely során nemcsak reggeli finomságaikból, de az igazi, vidéki, ragyogó életérzésből is hoznak magukkal kóstolót.

Féltett és titkos házi receptek alapján készülő emblematikus reggeli ételeket kóstolva, velük beszélgetve azonnal világossá válik majd, hogy személyiségük és történetük ugyan más és más, de a személyes odafigyelés filozófiája egyesíti szövetséggé, és teszi nagyon szerethetővé a Stílusos Vidéki Szállodák csapatát.

Résztvevő szállodák

Káli Art Inn – Köveskál

Köveskál főutcáján, egy vagyonos borkereskedő egykori hajléka ma a Káli-medence nyugalma után vágyakozó vendégek otthona. A Káli Art Inn kétségtelenül a vidéki vendéglátás hazai etalonja, ahol a házigazdák számára az a legfontosabb, hogy náluk mindenki otthon érezze magát. Döbrentei Csaba és Ildikó a hozzájuk látogatókat régi barátként köszöntik, és azon dolgoznak, hogy a vendégeik feltöltődjenek, élvezzék a vidék nyugalmát és az éttermet vezető három tehetséges, fiatal séf segítségével a helyi gasztronómiát. A “Káli Art Inn időtlen és felejthetetlen, mint maga a Káli-medence”, ezért olyan nehéz elhagyni azt hazainduláskor. Lehetetlen felfedezni mindent egy hét alatt, de talán egy év alatt sem lehet. Van valami ebben a helyben, amit nehéz szavakkal leírni, ezt tényleg látni kell.

Cikk: http://gastroturismo.hu/szallas/kali-art-inn/

Babérliget Kúria – Polány

Ami a Balaton északi partjának a köveskáli Káli Art Inn, az a déli partjának a polányi Babérliget Kúria. Polány alig több mint 200 fős somogyi község, ahol mintha megállt volna az idő. Először csak a csönd tűnik fel, majd az apró részletek, amelyek mind az átgondoltságról, igényességről árulkodnak. A berendezés gondosan összeválogatott helyi és külföldi antik tárgyakból és bútorokból áll, a hatalmas kert pedig levendulabokrokkal, gesztenye- és gyümölcsfákkal, szőlővel emlékeztet Provance-ra. A kétszintes, tíz szobás kúria eredetileg a Békeffy nemesi család XIX. században épített rezidenciája volt, amelyet eredeti stílusában állítottak helyre. Hatalmas belső terek, közös helyiségek (társalgó, kandallós könyvtárszoba, étkezőhelyiség) mellett különleges látványkonyha igazi közösségformáló térként hozza közelebb egymáshoz a vendéglátókat és a vendégeket. Ösztönösen jók abban amit csinálnak. A bio kültéri medence és a szőlőre nyíló kilátással rendelkező szauna már csak hab a tortán.

Kosbor Panzió – Magyarszombatfa

“Őrség. Meghittség. Kosbor.” A Vas megyei Magyarszombatfán található Kosbor Panzió hármas hívószava a tökéletes kikapcsolódás záloga is egyben. Tulajdonosát – Molnár-Mersitz Ágnest – több mint tíz évvel ezelőtt éppolyan észrevétlenül ragadta magával az Őrség nyugalma, mint ma a hozzájuk érkező vendégeket. Hagyományos őrségi stílusban épült, de ugyanakkor modern és fenntartható technológiákat rejtő épületegyüttes antik bútorokkal berendezett, meghitt szobái valódi kikapcsolódást kínálnak. Olyan mintha a nagyihoz jönnénk vendégségbe, és mint gyerekkorunkban innen is fájó szívvel távunk. Hiányoznak majd a valódi színek, ízek és illatok akárcsak a csend, a természet közelsége. Hiányzik majd Zénó (a kutya) is, aki az érkezőket jó házigazda módjára az ajtóig kíséri és az a vendégszeretet, ami itt mindenkinek sajátja. Itt az Őrségi Nemzeti Park szélén, ahol nincs tévé, nincs wellness, de vannak valódi emberek és értékek, beszélgetések és élmények.

Cikk: http://gastroturismo.hu/szallas/kosbor-panzio/

Páskom Cottages – Lajoskomárom

A lajoskomáromban található Páskom a tulajdonos, Mosberger Mihály számára a világ közepe. Nem volt soha az a tipikus asztalhozjáró ember, mégis képes volt sikerre vinni egy éttermet (Eresz Étterem) és egy egykori lucernaföld közepén létrehozni egy vendégházat, melynek a csodájára járnak szerte az országból. Sokmindennel foglakozott, de itt, egy három ház által keretezett gyepen találta meg azt ahová igyekezett, azt amiben örömét leli. Ösztönös története ezer szállal kötődik a Fülöp-hegy lábánál található településhez, a tájhoz, az itteni emberekhez. A Balaton déli partjától 25 km-re, a Mezőföld közepén, piciny présházak és szőlőültetvények mellett álló épületegyüttes lakrészeiben éppúgy törekednek a tradíció és a modern technológia ötvözésére, mint a Stílusos Vidéki Éttermiséget vezető Ruprecht László séf segítségével kialakított étterem koncepciójában. Az egy hektáros park közepén álló vendégházhoz saját úszómedence, dísztó és szaunaház is tartozik, illetve a környéken számos egyéb programlehetőség és látnivaló akad (dégi Festetics – kastély, Fülöp-hegyi pincesor, enyingi lovastanya).

Cikk: http://gastroturismo.hu/szallas/paskom/

Platános Kúria – Balástya

A Duna–Tisza közi homokhátság peremén, ligetes rétekkel, és erdővel körülvett birtokon találjuk a Stílusos Vidéki Szállodák balástyai tagját, a Platános Kúriat. Igazi menedék a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók számára, de a klasszicista főépület körül elhelyezkedő közel harminc hektáros terület ennél jóval többet kínál. Ekler Viktor séf nyitott konyhával várja az igényes, helyi alapanyagokra támaszkodó gasztronómia iránt érdeklődő vendégeket, miközben a lovaglás szerelmesei számára az Alföld végtelennek tűnő rónái a valódi szabadságot jelentik. A tulajdonosok célja a mai kor elvárásainak megfelelő, családbarát vendéglátóhely létrehozása volt, de emellett alig egy év alatt képesek voltak méltó közegbe helyezni a lovasturizmust, és otthont adni egy, a helyi értékeket megmutatni képes gasztronómiai műhelynek. Nem vendéglátósok, de vendéglátók. Nem szakemberek, de szívvel-lélekkel azon igyekeznek, hogy vendégeiknek élményeket szerezzenek.

Cikk: http://gastroturismo.hu/szallas/platanos-kuria/

Rosinante Fogadó – Szigetmonostor

A szigetmonostori Rosinante Fogadó a stílusos vidéki vendéglátás bölcsője, a Szikora család több évtizedes munkájának eredménye. Szikora Imre és Ágnes kitartásának köszönhetően újjászületett XIX. századi vadászház a Szentendrei-sziget déli csücskében, amely otthont ad egy többgenerációs családi vállalkozásnak. A 22 szobás épületet a tulajdonosok saját bútoraikkal, tárgyaikkal rendezték be, hisz azt szeretnék ha vendégeik otthon éreznék magukat náluk. A fogadót egy kiváló alapanyagokra alapozott házias konyha teszi teljessé, mely nem akar másnak látszani, mint ami. Közérthető, rövid, szezonális alapanyagokra támaszkodó étlappal rendelkező étterem, mely nemcsak a gasztronómia iránt fogékony vendégeket nyűgözi le. Itt nem ételeket és szobákat akartnak eladni, hanem élményeket kínálnak. Élményeket a környezet, a vendéglátás, a változatos programok (főzőtanfolyamok, lovaglás, kirándulások stb.) és a személyes kapcsolatok, beszélgetések által. Valódi kikapcsolódás a fővárostól alig egy órányira.

Cikk: http://gastroturismo.hu/gasztro/rosinante-fogado/

Nomád Hotel & Glamping- Noszvaj

A Nomád Hotel és Camping igazi csodavilág. Olyan, mintha egy távoli rokon vidám családi nappalijába csöppennénk, ahol a berendezésnek csak a fantázia szab határt. Nem véletlen: az otthonosság eredője a szállodát üzemeltető Balogh család maga, ahol mindenki kiveszi a részét a munkából. A szobák berendezése minden, csak nem szállodai: tele kedves ötletekkel és puha kényelemmel. A kertben órákig sétálgathatsz szegről-végre megnézve a „nyári nappalit” és a kinti bárkonyhát, a kis patakot, a medencét, a kemping faházait, a bungalókat vagy a legújabb attrakciót, a három luxussátorból álló glampinget. Ne lepődj meg, ha a sátorban baldachinos ágy vár: ez itt teljesen természetes! A birtokon túl biciklis útvonalak, termálfürdők és borászatok várják az aktívkodókat, este pedig jó megpihenni a teraszon egy pohár Egri Bikavérrel. Noszvaj az ország legjobb levegőjű faluja. Vegyél egy nagy levegőt, vár rád a Nomád Hotel & Glamping!

A kép forrása: Nomád Hotel & Glamping

További információ: http://stilusosvidekiszallodak.hu
Esemény: https://www.facebook.com/events/991424907679562/

Regiszráció

Stílusos VillásReggeli 10:00-kor kezdődik és formabontó módon 17:00-ig tart – így igazi örömünneppé téve az egész napot. A belépés a rendezvényre ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A reggeli finomságokból kóstoló adagokat lehet vásárolni a standokon 300 Ft és 1500 Ft közötti áron. A regisztráció 2018. május 10-ig lehetséges. A hely befogadóképessége limitált, ezért a szervezők fenntartják a jogot, hogy a regisztrációt határidő előtt lezárják.

Regisztrációs link: http://stilusosvidekiszallodak.hu/villasreggeli-fesztival-regisztracio/

9 vidéki szálloda, 9 történet, 9 személyiség, 1 értékrend. Ezúttal a Platános Kúriában. 

Ocsovai László

A kép forrása: Kosbor Panzió
A kép forrása: Káli Art Inn / LaszloBalkanyi photography

 

+ Nincsenek hozzászólások

Add hozzá a Tiéd